Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Ankara İl Özel İdaresi tarafından 1963 yılı Mayıs ayında Baba Harman İlkokulu adıyla inşaatına başlanmış, 18 Aralık 1963 yılında eğitim-öğretime başlanmıştır. Dönemin Valisi Sn. Enver KURAY’ın okulun yapımında büyük emeği geçmiştir. Okulumuz açıldığında 1 Müdür , 13 Öğretmen , 1 Hizmetli kadrosu ve Yıldırım Beyazıt İlkokulundan naklen alınan 300 öğrenci ile eğitim-öğretime başlanmıştır.1963-1964 eğitim-öğretim yılında Ankara İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte, 1964-1965 eğitim-öğretim yılında da Çalışkanlar Ortaokulu ile birlikte eğitim-öğretimini sürdürmüştür.

1966-1967 eğitim-öğretim yılından itibaren okulumuz müstakil olarak çalışmaya başlamıştır. Okulumuzun adı 1965 yılından itibaren Telsizler İlkokulu olarak değiştirilmiştir. 1997 yılında ilköğretimin zorunlu olmasıyla birlikte okulumuzun ismi Telsizler İlköğretim Okulu olarak değişmiştir.2006 yılında yapımına başlanan ve 2007-2008 eğitim-öğretim yılında açılan 24 derslikli binamızın bitirilmesi ile ikili olan eğitimimiz normal eğitime dönmüştür.Milli Eğitim Bakanlığı’nın 652 sayılı kanun hükmünde kararnamesi ile 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren okulumuzun B Blok binası İlkokul, A Blok Binası Ortaokul olmuştur.2008 yılında Hayırsever vatandaş ve Ankara Valiliği’nin ortak çalışmaları ile okulumuza spor salonu yaptırılmış, ismi hayırsever vatandaşın adına ithafen Umut Meral Spor Salonu olarak adlandırılmıştır.Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4+4+4 sistemine geçişiyle birlikte ilkokul ve ortaokul ayrılmış olup, Okulumuz 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren Telsizler İlkokulu olarak ayrı binada eğitim öğretime devam etmektedir.Kapalı spor salonu okul bahçemizde olmasına rağmen,  İlköğretim Müfettişlerince yapılan yazışmalar neticesinde ortaokul bünyesine verilmiştir.

Okulumuzda 21 derslik, 2 Anasınıfı, 1 Fen Laboratuvarı, 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Kantin, 1 Satranç Odası,1 Kütüphane, 1 Okul-Aile Birliği Odası, 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 1 Öğretmenler Odası,1 Memur Odası, 2 Rehberlik Odası, 1 Arşiv , 1 Depo ve 1 Mescit mevcuttur.